0

η εποχή της αθωότητας

Posted by el-ninio on 12/05/2008 12:11:00 μ.μ.
Development, Introduction, Growth, Maturity, Decline.
ο κύκλος ζωής ενός προϊόντος.
Επουδενί δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα. Άλλωστε αφορμάται από την ανθρώπινη ζωή.
Εάν έπρεπε να διαλέξουμε ένα στάδιο όπου θα παραμείνουμε, ποιό θα ήταν αυτό;
Σκέφτομουν τα social networks. Έτυχε να βρεθώ στη silicon valley στο μεταίχμιο του 'introduction' σταδίου τους. Λίγο πρίν το μεγάλο boom. Τότε που η λίστα φίλων μου περιλάμβανε ένα μικρό διψήφιο αριθμό ανθρώπων. Κάναμε 'poke' ο ένας τον άλλο και ενίοτε στέλναμε 'hugs'. Στέλναμε invitation για χαζά applications που στην ουσία δεν έκαναν τίποτα και χαζεύμε ένα ενυδρείο ή μια γλάστρα που μεγάλωνε στο profile κάποιων.
Κι ύστερα, τα profile έγιναν 'private' ώστε να αποτρέπονται ορισμένοι από το να χαζεύουν και ...προσωπικές στιγμές, πια αποτυπωμένες σε φωτογραφίες.
Το facebook έγινε κομμάτι της καθημερινότητας όλων, αντικείμενο αναφοράς τηλεοπτικών σκουπιδο-εκπομπών και κλειδαρότρυπα της ιδιωτικότητας μας. Το 70% των interviews για εργασία περιλαμβάνουν, λέει, μια γρήγορη αναζήτηση του διαδικτυακού είναι μας. Λογικό, αφού σε ένα μικρό χώρο στριμώχνουμε όλα όσα μας χαρακτηρίζουν καλύτερα, όσο το δυνατόν πιο μακρυά από οποιοδήποτε προσωπείο:
οι διακοπές μας, οι πιο ξέγνοιαστες στιγμές μας, τα ταξίδια μας, τα πειράγματα των φίλων μας, ακόμα και οι επιδόσεις μας στα διαδικτυακά παιχνίδια είναι όλα εκεί. Αρκεί ένα friend request για να ξεκλειδωθούν.
Νοσταλγώ τις μέρες που το FB ήταν μόνο ένα παιχνίδι.
Κι ύσερα...σκέφτομαι τις ανθρώπινες σχέσεις. Μήπως περνούν τα ίδια ακριβώς στάδια;
Από την εμβρυώδη περίοδο, στην ανάπτυξη, την ωρίμανση και τελικά στο τέλμα.
Μήπως τελικά είναι ξεκάθαρο σε ποιό στάδιο θα θέλαμε όλοι (και όλα) να μένουν;

|

Copyright © 2009 θείο βρέφος All rights reserved. Theme by Laptop Geek. .