4

στο παραπέντε

Posted by el-ninio on 6/26/2005 05:36:00 μ.μ.


Δίνεις μάθημα Δευτέρα πρωί,έχοντας δώσει το προηγούμενο (με ομολογουμένως τεράστια επιτυχία!) την Παρασκευή πρωί.Έχεις γυρίσει σπίτι Παρασκευή μεσημέρι όλο αισιοδοξία (παραδόξως,λαμβάνοντας υπόψιν τι έχει προηγηθεί!) ότι για το επόμενο μάθημα θα οργανωθείς,θα κατανείμεις το χρόνο και προπάντων ΔΕΝ θα τα αφήσεις όλα την για την τελευταία στιγμή!
πες πως δεν το 'πα...
Κατανέμω λοιπόν κι εγώ ύλη 2 βιβλίων σε ίσες "ποσότητες" ανούσιων γεμάτων ολοκληρώματα σελίδων.Η μοιρασιά κλείνει στις 120 σελίδες ημερησίως (!) για τρεις μέρες (πρίν ή μετά το φαγητό γιατρέ?)...
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι Κυριακή απόγευμα, 18 ώρες πρό της εξέτασης, έχω αισίως καλύψει μόλις τα μισά της ύλης!Κι όσο κι αν με αγχώνει η σκέψη του να μην προλάβω, κάτι μου λέει πως για άλλη μια φορά θα εφαρμοστεί Ο Νόμος.
Ο Νόμος που διατυπώνει το εξής παράδοξο:μια εργασία που θα μπορούσε άνετα να ολοκληρωθεί τηρώντας συνεπώς (σε μένα μιλάτε?) ένα χρονοδιάγραμμα που κι αυτό φαντάζει αρκετά εντατικό και σφιχτό, καταφέρνει τελικά κανείς να την ολοκληρώσει λόγω αναβλητικότητας και αμέλειας στο μισό -και πολύ λέω- χρόνο, άν αγχωθεί την τελευταία στιγμή!Κι όταν πια εξαντηλεμένος τελειώνει στο παραπέντε πάντα,μα πάντα, αναφωνεί: μια μερούλα/βδομάδα/μήνα/έτος ακόμα να ΄χα, δεν ήθελα παραπάνω, και θα 'χα κάνει θαύματα!
Τρανταχτή εφαρμογή Του Νόμου το καμάρι μας η Ολυμπιάδα!Ποιός δε θυμάται τους κηπουρούς την παραμονή να φυτεύουν δέντρα στην φρεσκο-παραδοθείσα Παραλιακή λεωφόρο!Κι όμως,ακόμα και στο χείλος της καταστροφής επρολάβαμε!
και τώρα σκέφτομαι και παρηγοριέμαι η αφελής ηλεκτρολόγα,εδώ φέραμε εις πέρας ολόκληρη ολυμπιάδα τελειώνοντας πλειάδα έργων στο παραπέντε, σε 223 σελίδες εντός 18 ωρών θα κολλήσω εγώ???
είναι μαθηματικά βέβαιο πως αύριο στις 11.10 που θα φτάσει η ώρα να αναχωρήσω για το λατρεμένο Ίδρυμα για να δώσω το περί ου ο λόγος μάθημα, θα έχω μόλις τελειώσει την τελευταία σελίδα της ύλης λαχανιασμένη, για να εφαρμοστεί Ο Νόμος-όχι του Μέρφι,αλλά του τσαπατσούλη της τελευταίας στιγμής!) "γαμώτο,μια μέρα να είχα ακόμα,δέκα θα 'γραφα"!
γέλασε κανείς?μα καλά?έχω δώσει εγώ τέτοια εντύπωση?Τι φανταστήκατε δηλαδή?Οτι απλά αύριο (δηλαδή ακριβώς μια μέρα μετά) θα ήμουν και πάλι στο μισό της ύλης????
για σας παρακαλώ,που διαβάσατε 3 Post και νομίζετε οτι με μάθατε κιόλας...
Φεύγω,με περιμένουν τα παιδιά...έχουμε στήσει πάρτυ στο κεφάλαιο 2, ο Gauss,o Green,o Stokes και οι λοιποί...τη βρίσκουν κυριώς με το να γελούν εις βάρος μου που αδυνατώ η έρμη να συλλάβω τις ευρηματικότατες μαθηματικές τους παρατηρήσεις...Μου φαίνεται θα ανταποδώσω αναγκάζοντάς τους να αναγνώσουν όλο το διαδικυακό μου ημερολόγιο (το blog ντε!).ειδικά αυτόν τον αχόνευτο το Gauss.Θα τους πω μάλιστα οτι θα ακολουθήσει εξέταση.Εκεί να δεις σχολοστικότητα που θα επιδείξουν οι παλιο-σπασίκλες,δεν τους ξέρω νομίζεις!Θα τους δείξω εγώ τι εστί συλλογιστική πορεία!όχι παίζουμε...

Υ.Γ.Παρακαλείται ο μελλοντικός αναγνώστης να αγνοήσει όποια ανακολουθία στις σκέψεις,ασυνταξία και παντώς είδους ασυναρτησία...Το παρών γράφηκε κατόπιν εκτεταμένης έκθεσης σε επιφανειακά, διπλά και τριπλά ολοκληρώματα...
Για του λόγου το αληθές, βρείτε ακολούθως επισυμασμένο πανεπιστημιακό έγγραφο-τεκμήριο της επίδραση των άνωθι παρατεθέντων στη διάνοια του φοιτητή.

Υ.Γ.2 Βιβλιογραφία:Ώς τίμια blogger παραπέμπω για το Νόμο της τελευταίας στιγμής στο RAM του μήνα.

Τις επικαμπύλιες καλησπέρες μου


|

4 Comments

Ανώνυμος says:

Καλή επιτυχία! Ο ...μικρός φίλος σου.


Ελπίζω να έγραψες θεία.... ;)

Ανώνυμος says:

Ela re si ta pires poli sobara ta mathimata!Ti na po pou xrostao ego 20 kai den pernao tipota!Enas filos!Tha me katalabeis apo ena pragma mono!
SuSE linux 9.2 Pro!
Episis!
(I would definately hack my friend's pc to get the mp3 he has been hiding from me)
lol mipos sou thimizei kati?
++NemCos++

Ανώνυμος says:

Nice..Poly kalh douleia alla kai polly anxos!Eimai ena grhgoros kontrakias filos sou pou den ksexna!

Copyright © 2009 θείο βρέφος All rights reserved. Theme by Laptop Geek. .