0

εσύ που χάραξες πορεία

Posted by el-ninio on 5/31/2008 12:54:00 μ.μ.
Είχα καιρό να γράψω στο blog, περισσότερο γιατί όσα σκεφτόμουν ένιωθα ότι τα είχα πει και οι επαναλήψεις (όπως και οι υπερβολές!) δεν μ'αρέσουν. Από μαθήτρια τις μισούσα. 'Αύριο επανάληψη', έγραφε το βιβλίο της Γλώσσας και αμέσως έδινε το στίγμα τόσο του απογεύματος που θα ακολουθούσε, όσο και του επόμενου πρωινού.
Τελευταία αναζητώ το στίγμα καταμεσίς της θάλασσας. Διαπιστώνω με χαρά πως ο Αργοσαρωνικός που τόσο μ'αρέσει να χαζεύω από το μπαλκόνι μου μπορεί να είναι ακόμα πιο όμορφος μέσα από ένα σκάφος!
Σε mode ιστιοπλοϊας λοιπόν, προσπαθούσα χθες να καταλάβω τη διαφορά πλεύσης και πορείας. Έμαθα πως πλεύση είναι η γωνία που σχηματίζει η κατεύθυνση του σκάφους με τη διεύθυνση του ανέμου. Στην ιστιοπλοϊα είναι το μοναδικό σταθερό σημείο αναφοράς. πχ. πορεία που σχηματίζει 45ο γωνία με τη διεύθυνση του ανέμου ονομάζεται όρτσα. Ο άνεμος βεβαίως αλλάζει διεύθυνση και κάπου έδω ξεκινάει ο προβληματισμός μου (για την ακρίβεια ξεκίνησε λίγο έξω από τις ακτές της Βούλας):
Οδεύουμε προς τον προορισμό με ζικ-ζακ επιλέγοντας τη βολική πλεύση ή μένουμε πιστοί και ακλόνητοι στην πορεία μας, κόντρα στους ανέμους και τις δυσκολίες αντιμετωπίζοντας κάθε πλεύση;
Τέλος, πόσο δύσκολο και εφικτό είναι να μείνεις σταθερός στην πορεία σου;

Είχα εικόνα -οσκαρική- για το "όσα παίρνει ο άνεμος". Εδώ και κάποιες ώρες έχω και για το "όπου φυσάει ο άνεμος" ...
Ελπίζω την επόμενη βδομάδα να έχω και απαντήσεις... έως τότε χαιρετώ και φεύγω για να χαρώ τη θάλασσα από κόντα! πολύ κοντά! :)

P.S. Έψαχνα τις φωτογραφίες με ιστιοπλοϊκά. Οι περισσότερες απεικόνιζαν ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, άλλες σκάφη να παλεύουν με τα μποφώρ και αρκετές επιδείκνυαν κινήσεις ιστιοπλοϊας. Διάλεξα μία που επιδικνύει..attitude!

Calm Waters


As you sail through your life, don't avoid rough waters. Just sail on because calm waters won't make you a skillful sailor
Near Zierikzee, Zeeland. Hans van de Vorst

|

Copyright © 2009 θείο βρέφος All rights reserved. Theme by Laptop Geek. .